Amerikansk fotboll på TV

Precis som många andra ligor i sportens värld så sänds matcherna i amerikansk fotboll på tv. Här kan du läsa mer om vilka olika kanaler som har rättigheterna för sändningarna utav såväl den svenska Superligan som den amerikanska högstaligan.

Superserien
I april 2016, efter ett ökat tryck från den svenska befolkningen, beslutade sig TV4 Sport för att börja sända amerikansk fotboll live från den svenska Superserien. Detta eftersom att intresset för att se på och följa den svenska Superserien har ökat markant under de senaste åren. Vidare har det blivit fler och fler svenskar som själva utöver sporten vilket även det bidragit till det ökade intresset efter både sporten i fråga men även att följa de svenska topplagen i Superserien. Tidigare har TV4 valt att endast sända SM-finalerna men nu har TV-kanalen valt att sända även matcher ifrån seriespelet.

National Football League
NFL är den främsta och mest populära ligan för amerikansk fotboll i USA. Eftersom att sporten har ett så enormt stort intresse på andra sidan Atlanten så sänds samtliga matcher i olika amerikanska kanaler. Vilket bolag som har rättigheterna till ligans sändningar kan dock variera från år till år. Här i Sverige är det just nu Viasat som har rättigheterna till ligans matcher, som du kan se via deras streamingtjänst Viaplay. När Super Bowl-matchen spelas brukar denna visas i TV3, då det är många som är nyfikna på såväl matchen som det spektakulära show.numret som framförs utav en stor världsartist i pausen.