Amerikansk fotboll i Sverige

Amerikanskt fotboll i Sverige är en sport som bara växer och växer. Fler svenskar väljer att följa sporten och fler väljer att själva utöva sporten genom att gå med i en av många svenska amerikansk fotbollsklubbar.

Det finns även flera ligor i Sverige där den största heter Superserien och bildades år 1991. Superserien har för tillfället fem stycken lag och har under åren pendlat mellan fem och tio deltagande klubbar. Carlstad Crusaders är den klubb som har vunnit Superserien flest gånger med sammanlagt 9 titlar. Laget har även lyckats behålla SM-titeln sedan 2010 åren och många tror att laget har en stor chans att fortsätta göra så.

Serien spelar vanligtvis sina första matcher under april månad och brukar avrundas i juni. Lagen spelar här i en enda stor tabell, där alla får spela varsin match på hemmaplan mot varandra, samt varsin match på bortaplan. Efter dessa matcher går de fyra främsta lagen vidare till SM-slutspelet där enkla semifinaler avgör vilka två lag som möts i den stora finalen.

Från och med säsongen 2016 är det möjligt att följa majoriteten av matcherna på TV4 Sport. Tidigare har det endast varit möjligt att följa finalen från Superserien men nu går det alltså att se majoriteten av matcherna. Dessa spelas främst på fredagar.